08/06/2022

Peto kävi pyydykseen

Tammikuu 2022 alkoi olla lopuillaan, kun oli jälleen aika tarkistaa verkot. Kalastaja lähti aamupalan jälkeen jäälle. Pariin kertaan seurasin rannalta käsin, miten verkkojen katsastus etenee. Kun Kalastaja sitten lopulta saapui rantaan, punaposkisen miehen kasvoilla hymy ylettyi korviin saakka. Tätähän täytyi mennä lähempää tarkastelemaan. 


 

Suuren ahkion pohjalla rötkötti jättiläinen, joka juuri ja juuri mahtui ahkioon, vaikka sekin on xxxl-kokoa. Ei voinut muuta kuin ihailla, kauhistella ja ihmetellä. Miten tällä kalastuskaudella noita suuria haukia onkin osunut kohdalle jo useampia, kun toisinaan kauden suurin on vain muutaman kilon. No, ukiltani perityllä puntarilla mitattuna haukihirmulla oli painoa yli 15 kiloa ja pituuttakin jopa 115 cm.

Tällaisen pedon paino jään alta vedettävässä verkossa todella tuntuu ja Kalastajan tunne oli jännittynyt, että "mitä täältä nousee". Peto oli pääasiassa päästään kiinni pyydyksessä, eikä se ollut rikkonut verkkoa. Hyvä tuuri sinällään.

Samalla Kalastaja hoksasi, että puhelimen karttasovellukseen on hyvä merkitä verkkojatan paikka, jotta apajakohdan voi kesälläkin tunnistaa ja tarkastella kaikuluotaimen avulla pohjamuodostelmia. Ja niinpä seuraavalla kerralla verkkoavannolla puhelin olikin mukana ja paikan muistiinmerkintä on tehty. 

Mielenkiinnolla odotamme, miten kesäkaudella tuo paikka antaa kalasaalista vai jääkö se vain talvipyyntipaikaksi.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit blogissani. Kommenttisi ilahduttaisi minua.

Kalastustarinoita itäsuomalaisella järvellä